Бизнесменът Николай Банев да бъде пуснат на свобода срещу 200 хил.лева гаранция.

...
Бизнесменът Николай Банев да бъде пуснат на свобода срещу 200 хил.лева гаранция.
Коментари Харесай

Пускат Никрай Банев на свобода срещ 200 бона

Бизнесменът Николай Банев да бъде пуснат на независимост против 200 хил.лева гаранция. Това реши на свое съвещание Специализираният углавен съд, пише Флагман.

Магистратите промениха мярката му за неотклонение – от домакински арест, под който той е подложен от 19 май т.г., на парична гаранция. Решението може да се апелира от прокуратурата пред Специализирания апелативен съд.

Обратът идва след решението на Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ), с което фамилията осъди прокуратурата, поради " свръхпродължителен арест и нарушена хипотеза за непорочност ".

Припомняме, че Николай Банев и брачната половинка му Евгения бяха задържани във Франция на 26 октомври 2018 година, след което бяха екстрадирани в България и тикнати в следствения арест.

Специализираният съд неведнъж отхвърляше да промени мярката на Банев, който получи редица здравословни проблеми, а след това изкара и доста тежък коронавирус зад решетките.

Мотивът на магистратите бе, че имало да се разпитват доста очевидци по делото му и той можел да окаже въздействия на показанията им. Прокуратурата прикани по това дело над 800 очевидци, а за тези години са разпитани неповече от 20.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР